Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καλπάζει το e-μπόριο

Στροφή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο κάνουν οι καταναλωτές, καθώς φαίνεται να αρχίζουν να εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο τις αγορές μέσω Διαδικτύου, οι οποίες σημειώνουν συγκριτικά με πέρυσι αύξηση της τάξεως του 75%, φτάνοντας για το 2010 το 1,4 δισ. ευρώ.

Το 51% των καταναλωτών αγόρασε προϊόντα μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου πάνω από 5 φορές το πρώτο εξάμηνο του 2010. Στο «top 5» των κατηγοριών/προϊόντων που αγοράζουν οι καταναλωτές μέσω Ιντερνετ βρίσκονται τα hardware/software (λογισμικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα εξαρτήματα Η/Υ) σε ποσοστό 63%, ηλεκτρονικά είδη (50%), εισιτήρια ταξιδιών (42%), κρατήσεις ξενοδοχείων (32%) και βιβλία (32%).

Στην προσπάθεια να σκιαγραφηθεί το προφίλ των on line καταναλωτών εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα, που δείχνουν στοιχεία ωριμότητας, αφού το 50% διαχειρίζεται on line τους λογαριασμούς του, το 42% προσπαθεί να βρει συχνά πληροφορίες για ημερήσιες προσφορές, ενώ ένα ποσοστό που δεν είναι μικρό για τα δεδομένα της Ελλάδας (16%) εμπλέκεται με on line δημοπρασίες και ένα αντίστοιχο ποσοστό δραστηριοποιείται σε θέματα real estate. Επίσης, το 37% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο πάνω από 30 ώρες την εβδομάδα.


Αναφορικά με τους σημαντικότερους παράγοντες που ωθούν έναν καταναλωτή να αγοράσει από ηλεκτρονικό κατάστημα, σε ποσοστό 76% κατατάσσουν στην πρώτη θέση την ευχρηστία, στη δεύτερη (69%) μιλούν για τους πολλούς και ασφαλείς τρόπους πληρωμής και ακολουθεί η μεγάλη γκάμα προϊόντων (65%). Οι on line καταναλωτές συνεκτιμούν και κάποιους άλλους παράγοντες, όπως αν υπάρχει και αντίστοιχο συμβατικό κατάστημα, αν έχουν διαβάσει καλές κριτικές γι’ αυτό σε blog και forums.
(ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου