Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Πρεμιέρα» θερινών εκπτώσεων αύριο

Οι καταστηματάρχες έχουν ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ανεπίσημα, μειώσεις τιμών ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπόσχεται ότι από αύριο έρχονται «οι μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών». Ωστόσο, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Μ. Τσιφάκης, οι καταναλωτές θα κάνουν αγορές με το «σταγονόμετρο». 
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οι καταναλωτές θα μπορούν για τον επόμενο 1μιση μήνα να αγοράζουν περισσότερα, ποιοτικότερα και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα. 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επισημαίνει ότι η αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής είναι υποχρεωτική. Οι εκπτώσεις αφορούν σε προϊόντα τα οποία λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερη τιμή και όχι σε ελαττωματικά ή β’ διαλογής προϊόντα. Επίσης, συνιστά στους καταναλωτές, να μην παρασύρονται από δελεαστικές διαφημίσεις και να μην ενδίδουν στα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων οι οποίες συχνά γίνονται επί «φουσκωμένων» τιμών. 

Συστάσεις προς τους καταναλωτές έκανε και η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος η οποία επισημαίνει ότι οι αγορές πρέπει να γίνουν με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού χωρίς τη χρήση πιστωτικών καρτών και δανείων. Μεταξύ άλλων, συμβουλεύει τους καταναλωτές να συγκρίνουν την τιμή με την ποιότητα και να ελέγχουν τις τιμές πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνουν ότι οι μειώσεις είναι πραγματικές. 
(Πηγή: enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου