Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ριζικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το στίγμα μιας σειράς ριζικών τομών, που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έδωσε από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

Προανήγγειλε μια νέα μορφή εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, και όχι -όπως είπε- σε σχολές ή τμήματα, ενώ συνέδεσε τον πολίτη με τη δια βίου μάθηση, κάνοντας λόγο για κατάρριψη των τειχών μεταξύ των βαθμίδων εκπαίδευσης ώστε να είναι απρόσκοπτη η γνώση που λαμβάνει ο πολίτης σε οποιαδήποτε ηλικία.
Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να υπάρξει «Καλλικράτης» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προαναγγέλοντας έτσι συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις τμημάτων και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη εξωστρέφειας των πανεπιστημίων, ώστε να μπορούν να δέχονται καθηγητές αλλά και φοιτητές από το εξωτερικό.
Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου προανήγγειλε αλλαγές στην οργάνωση των σπουδών, τον τρόπο εξέτασης των φοιτητών, τον τρόπο διδασκαλίας, ενώ στον διάλογο που ξεκινάει σήμερα θα συμμετέχουν, μέσω του Διαδικτύου, φοιτητές, καθηγητές αλλά και πολίτες.
Εξήγγειλε δε την αλλαγή του τρόπου διανομής των συγγραμμάτων με την εισαγωγή του ηλεκτρονικού συγγράμματος, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων και τόνισε ότι πρέπει να ιδρυθούν παραρτήματα των πανεπιστήμιων μας σε ξένες χώρες.
Σημειώνεται ότι ο διάλογος θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες και θα καταλήξει με συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
(πηγή: naftemporiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου