Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Για να μην βουλώνουν οι σωληνώσεις σας... ανακύκλωση λαδιών!

Μετά την κατασκευή και λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, την αποκατάσταση της παλιάς Χωματερής (ΧΑΔΑ), στο λόφο Περάνθης και την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, γυαλιού, ο Δήμος της Άρτας προχωρά και στην ανακύκλωση των καμένων οικιακών και επαγγελματικών λιπών και ελαίων.
Τοποθετήθηκαν δυο δεξαμενών συγκέντρωσης των λαδιών, χωρητικότητας 200 λίτρων έκαστη, σε δυο σημεία της πόλης. Η μία τοποθετήθηκε έξω από το χώρο του δημαρχείου και η δεύτερη επί της εισόδου του πεζοδρόμου της Αμβρακίας στο ύψος της Λαϊκής Αγοράς. Επιπλέον, δόθηκαν και πλαστικά δοχεία ανακύκλωσης.
Το πρόγραμμα αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για τους δημότες, καθώς έχουν λιγότερα έξοδα για τη συντήρηση των αγωγών των σπιτιών τους, αφού τα λάδια επικάθονται στα τοιχώματα των σωληνώσεων και δημιουργούν φραξίματα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ο πολίτης γίνεται μέρος του προβλήματος και συμμετέχει στη λύση του. Αν το δούμε καθαρά τεχνοοικονομικά και ξεχάσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους, οι ίδιοι οι πολίτες σε ένα βάθος χρόνο δυο - τριών ετών θα έχουν και οικονομικό όφελος, καθώς θα μειωθούν και τα δημοτικά τέλη που προκύπτουν από την δημόσια υπηρεσία διαχείριση υδάτων εφόσον θα χρειάζεται λιγότερα έξοδα συντήρησης του δικτύου ύδρευσής – αποχέτευσης.
Ουσιαστικά, οι Δήμοι Πρέβεζας και Άρτας, στην ελληνική περιφέρεια έχουν κάνει περισσότερα βήματα και ευχής έργο θα ήταν να συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς να προωθούν τα ζητήματα της διαχείρισης κάθε λογής απορριμμάτων – αποβλήτων, προκειμένου να διασωθεί το σπάνιο και πλούσιο συνάμα φυσικό τοπίο της Ηπείρου.
(πηγή: ηχώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου