Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Tα τέλη κυκλοφορίας για το 2011

Σε αλλαγές για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων "Τα Νέα" και "Ελεύθερος Τύπος".
Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για τα καινούργια αυτοκίνητα που θα πρωτοκυκλοφορήσουν την 1η Ιανουαρίου του 2011 και θα είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα θα μειώνει το βάρος για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα που δέχθηκαν μεγάλη επιβάρυνση πριν από έναν χρόνο. Τα αυτοκίνητα που θα έχουν άδεια μέχρι 1ης Ιανουαρίου του 2011 με κυβισμό από 1357 έως 1.928 κυβικά, τα τέλη τους θα κυμαίνονται στα  232,3 ευρώ.
Όσα αυτοκίνητα κυκλοφορήσουν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2011 τα τέλη για τα ίδια κυβικά, θα κυμαίνονται από 226 έως 300 ευρώ ανάλογα με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο καθιέρωσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ εξετάζεται και η μείωση των τελών ταξινόμησης ως κίνητρο για την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων.
(Πηγή: Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου