Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αυξάνονται οι πιέσεις στους φορτηγατζήδες για αναστολή κινητοποιήσεων

Χωρίς συγκεκριμένη απόφαση, αλλά με την καταγραφή μιας τάσης προς αναστολή των κινητοποιήσεων, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση των εννέα προέδρων των ομοσπονδιών των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης απ' όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές, τη θέση της αδιάλλακτης στάσης πήρε ο έντονος προβληματισμός, μετά και την «κραυγή» αγωνίας που εξέπεμψε ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος, ο οποίος απειλείται με οικονομική κατάρρευση, λόγω των ελλείψεων στην αγορά και τη μη διακίνηση των προϊόντων.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικό στέλεχος των μεταφορέων, στη συνάντηση της Δευτέρας επικράτησαν πιο ψύχραιμες απόψεις και εξετάστηκε σοβαρά η πρόταση που έκαναν -την Κυριακή- οι έμποροι και οι επιχειρηματίες, για αναστολή των κινητοποιήσεων για μία εβδομάδα, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά.

Σύμφωνα με τον ίδιο συνδικαλιστή, η τάση που επικράτησε στη συνάντηση των προέδρων ήταν μάλλον προς την αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά δεν ελήφθη καμία απόφαση, καθώς στις 4 το απόγευμα, στον Πειραιά, θα έχουν και νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, στην οποία ενδέχεται να παραστούν επίσης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Μετά τη συνάντηση αυτή, οι μεταφορείς αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

(πηγή: protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου