Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Νέος παίκτης στη λιανική ηλεκτρισμού προσφέρει εκπτώσεις στο ρεύμα έως 20%

Πλώρη για περισσότερους από 1.000 πελάτες βάζει στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, η θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ήρων Θερμοηλεκτρική. Η εταιρεία από τον Αύγουστο έχει γίνει η δεύτερη καθετοποιημένη εταιρεία της αγοράς (μετά την Elpedison), με παρουσία από την παραγωγή έως το retail και αυτή τη στιγμή μετρά ένα μικρό αριθμό πελατών που αντιστοιχεί σε πωλήσεις της τάξης των 30 έως 40 χιλιάδων MWh.

Η εταιρεία αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει πιο εντατική καμπάνια προσέλκυσης πελατών και επικεντρώνεται σε πελάτες τόσο από τη μέση όσο και από τη χαμηλή τάση, εμπορικούς αλλά και οικιακούς καταναλωτές (με μεγάλες καταναλώσεις άνω των 2,5 χιλιαδων kWh).
Η εταιρεία που είναι ταυτόχρονα και παραγωγός με δύο θερμικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (50% ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 50% GdF Suez) και εγκατεστημένη ισχύ 582MW, ως καθετοποιημένος παίκτης της αγοράς έχει τη δυνατότητα να εγγυάται την τιμή και τη ροή ρεύματος που προμηθεύει στους πελάτες της.

Σε επίπεδο τιμών και σε σχέση  με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα τιμολόγια ρεύματος που προσφέρονται από την εταιρεία είναι έως 20% φθηνότερα (για πελάτες που δεν κάνουν χρήση νυκτερινού ρεύματος) και 15% (για όσους έχουν νυκτερινό ρεύμα). Ανάλογες εκπτώσεις προσφέρονται και για τα εμπορικά τιμολόγια, ενώ σε βιομηχανικούς πελάτες η έκπτωση είναι μικρότερη (3%).

Η διαδικασία αλλαγής προμηθευτή αφορά μόνο τη ΔΕΗ Προμήθεια και όχι τη ΔΕΗ Δίκτυο, η οποία συνεχίζει να χρεώνει κόστη που αφορούν τη μεταφορά και διανομή. Η αλλαγή γίνεται με μία απλή αίτηση, ενώ πολιτική της Ήρων είναι να μην υπάρχει δέσμευση, δηλαδή εάν το επιθυμεί ο πελάτης να μπορεί να αλλάξει προμηθευτή όποτε θελήσει χωρίς κόστος (αφού όταν γίνεται η σύνδεση με την Ήρων δεν καταβάλλεται εγγύηση).
(πηγή: capital-Χάρης Φλουδόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου