Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τα "γεμάτα" οπίσθια ένδειξη μακροβιότητας

Οι «γεμάτοι» γλουτοί και μηροί είναι το μυστικό της μακροβιότητας, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail.

Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι η συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες, εγκεφαλικό και διαβήτη, ενώ το λίπος στη μέση και στα πόδια μειώνει αυτούς τους κινδύνους.

Ο δρ. Michael Jensen και οι συνεργάτες του μετέφεραν την έρευνα από το χαρτί στην πράξη. Ζήτησαν από 28 άνδρες και γυναίκες που πήραν μέρος στο πείραμά τους να τρώνε επί 8 εβδομάδες πλήρη γεύματα, προκειμένου να δουν πού συσσωρεύεται το λίπος στα σώματά τους.

Μέτρησαν το ποσοστό λίπους στο σώμα τους πριν και μετά και παρατήρησαν ότι υπήρχε μεγαλύτερη εναπόθεση κατά μέσο όρο στο πάνω μέρος του σώματος.

Η συγκλονιστική διαφορά υπήρξε στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα στην περιοχή της κοιλιάς προκάλεσαν αύξηση του μεγέθους της καρδιάς, ενώ η συσσώρευση λίπους στους μηρούς δεν είχε αντίστοιχη επιβάρυνση.

Ο δρ. Jensen στο Rochester της Minnesota είπε πως σύμφωνα με τα ευρήματα το επίπεδο λίπους στο σώμα δεν παραμένει ίδιο στους ενήλικες. Επιπλέον, υποστηρίζουν πως η ικανότητα του σώματος να δημιουργεί λίπος στο κάτω μέρος του σώματος, προφυλάσσει το άνω μέρος του σώματος από οποιαδήποτε ασθένεια.

Η έρευνα αποδεικνύει το όφελος για μία γυναίκα κυρίως να έχει σώμα-αχλάδι: γεμάτα οπίσθια και μηροί, ακριβώς όπως η Jennifer Lopez και η Beyonce.

Στο μέλλον, οι γιατροί προσανατολίζονται στην παρασκευή φαρμάκων που θα επηρεάζουν την εναπόθεση λίπους στο σώμα, ώστε να αποσοβήσουν τους κινδύνους για καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και άλλες ασθένειες.
(πηγή: real)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου