Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

"Ανοίγουν" 200.000 θέσεις εργασίας

Ανάχωμα στο τσουνάμι ανεργίας, που αναμένεται να πλήξει την ήδη κατακερματισμένη αγορά εργασίας, θα προσπαθήσει να ανυψώσει η κυβέρνηση, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΑΕΔ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημοσίευση στο φύλλο της κυβέρνησης του προγράμματος επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.

Το «real.gr» αποκαλύπτει το πλήρες κείμενο του προγράμματος, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, το οποίο αναμένεται να πάρει και την τελική έγκριση από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως τονίζει στο «real.gr» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση των απολύσεων και η στήριξη της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ότι το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά και οι επιχορηγήσεις θα διατεθούν ως εξής:

i. για το 50% των επιχορηγούμενων θέσεων, ήτοι 100.000, που θα καλυφθούν από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 2-9 άτομα, κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, το ποσό της δαπάνης ανέρχεται στα 487.000.000 ευρώ.

ii. για το 30% των επιχορηγούμενων θέσεων, ήτοι 60.000, θα καλυφθούν από τις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 10-49 άτομα, κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, το ποσό της δαπάνης ανέρχεται στα 293.000.000 ευρώ.

iii. για το 20% των επιχορηγούμενων θέσεων, ήτοι 40.000, για την ανωτέρω κατηγορία, θα καλυφθούν από τις επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 άτομα και άνω, κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, το ποσό της δαπάνης ανέρχεται στα 212.000.000 ευρώ.
(πηγή: real-Μαυρούλη Αργυρώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου