Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Επιστροφή στα αυτοκίνητα πόλης

Εχουν περιορισμένο αλλά ικανοποιητικότατο εξοπλισμό, συγκρατούν τα έξοδα χρήσης του ιδιοκτήτη, ιδανικά για μετακινήσεις στα αστικά κέντρα ενώ μπορούν να πραγματοποιήσουν και πιο μακρινά ταξίδια.
 
Είναι μικρά, είναι φθηνά, χώνονται παντού, έχουν κάτω από 4 μέτρα μήκος, καίνε λίγο και ήρθε πάλι ο καιρός τους λόγω της επιβολής υψηλών φόρων στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, την οικονομική κρίση, την αύξηση των τιμών της βενζίνης και των φόρων απόκτησης ΙΧ. Οι εταιρείες αυτοκινήτων βλέπουν πλέον να αυξάνεται η ζήτηση για ΙΧ με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 ευρώ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Η χαμηλή κατανάλωση είναι ένα από τα θετικά στοιχεία των συγκεκριμένων μοντέλων ενώ το κόστος συντήρησης είναι αρκετά χαμηλό, όπως και η αγορά μιας βασικής έκδοσης σε αυτή την κατηγορία. Εκτός από τις μικρές τους διαστάσεις που βοηθούν για τις μετακινήσεις μέσα στις πόλεις, οι μικρού κυβισμού κινητήρες επιτρέπουν στην κατανάλωση να πέσει ακόμη και κάτω από τα 5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα του μεικτού κύκλου, με αποτέλεσμα να θεωρούνται ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, αφού επιτυγχάνουν τις χαμηλότερες τιμές εκπομπής ρύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου