Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αντίδοτο κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων το ελαιόλαδο

Μία κουταλιά ανά γεύμα ή σαλάτα προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία. Σημαντική προστασία φαίνεται να παρέχει και ο χυμός των φύλλων της ελιάς, η «ελευρωπαΐνη», όπως δείχνουν πειραματικές μελέτες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε ερευνητικό κέντρο ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες οι καθηγητές κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και Μαγκντί Γιακούμπ, ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας κ. Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης και ο καρδιοχειρουργός κ. Στέργιος Θεοδωρόπουλος.
Οι επιστήμονες τόνισαν ότι από τις πρώτες παρατηρήσεις προκύπτει πως η κατανάλωση της «ελευρωπαΐνης» μειώνει την έκταση του εμφράγματος του μυοκαρδίου σε φυσιολογικά κουνέλια και σε μεγαλύτερη δόση σε πειραματόζωα με υψηλές τιμές χοληστερόλης.
Προστατεύει, επίσης, από την οξειδωτική βλάβη κατά τη διάρκεια της ισχαιμίας - επαναιμάτωσης. Δέκα και είκοσι μικρογραμμάρια «ελευρωπαΐνης» αντίστοιχα, μειώνουν τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης κατά 28,7% και 33,1% και των τριγλυκεριδίων κατά 41,1% και 61,4%.
Η χορήγηση της ελευρωπαΐνης έχει προστατευτικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα στην καρδιοτοξικότητα, η οποία προκαλείται από την οξεία καρδιομυοπάθεια και τη χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.
(ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου