Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μαμάδες και γιοι, ένας ισχυρός δεσμός! "Δεν πειράζει τα αγόρια να παίζουν και με κουζινικά"???

Επιβεβαιώνεται πλέον και με ιατρική γνωμάτευση. Οι μαμάδες έχουν αδυναμία στους γιους τους.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά σύμφωνα με έρευνα, που δημοσίευσε η Daily News σχετικά με τους γονείς και τις προτιμήσεις τους, οι μητέρες δείχνουν καθαρά την αδυναμία τους στα αρσενικά παιδιά τους, αν και οι ίδιες αποφεύγουν να το παραδεχτούν.

Συνήθως περιγράφουν τους γιους τους ως αξιαγάπητους, γεμάτους χιούμορ, διασκεδαστικούς, ζωηρούς, παιχνιδιάρηδες. Όταν όμως χαρακτηρίζουν τις κόρες τους, γίνονται επικριτικές χρησιμοποιώντας επίθετα όπως σοβαρές, ισχυρογνώμονες, δύσκολες.

Στην ουσία, το 88% των μητέρων ομολόγησαν ότι μεταχειρίζονται διαφορετικά τους γιους απ’ ό,τι τις κόρες τους αν και ξέρουν ότι αυτό είναι λάθος, ενώ το 55% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι έχουν ισχυρότερο δεσμό με τους γιους και το 7% ότι ήταν πιο τρυφερές με τα αρσενικά παιδιά τους.

Κατά την έρευνα, όπου έλαβαν μέρος 2.000 γυναίκες που είχαν και κορίτσι και αγόρι, αποδείχτηκε πως οι μητέρες ήταν πιο αυστηρές με τα κορίτσια τους κατά 21% σε σχέση με το 11,5% απέναντι στα αγόρια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συμπεριφορά των μητέρων μπορεί να έχει αντίκτυπο στα κορίτσια για πάρα πολλά χρόνια και έτσι να δικαιολογείται γιατί οι γυναίκες τείνουν να είναι πάντα πιο επικριτικές και να μην συγχωρούν εύκολα τα λάθη.

«Δεν πειράζει τα αγόρια να παίζουν και με κουζινικά, ούτε πρέπει οι πατεράδες να τρέχουν να σώσουν την κόρη τους αμέσως μόλις τη δουν να δυσκολεύεται, έτσι το κάθε παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση και μαθαίνει να σέβεται τον εαυτό του», τόνισαν οι ερευνητές.
(πηγή:real)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου