Το ΕΠΩΝΥΜΟ blog

Το "ΕΠΩΝΥΜΟ" blog !!!




Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Άρτα - Αθήνα σε μία ώρα με το τρένο. Πότε? ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Πλήθος κόσμου συνωστιζόταν την περασμένη εβδομάδα γύρω από το τρένο υψηλής ταχύτητας Ζefiro 380. Ο «σταρ» της σιδηροδρομικής έκθεσης Ιnnotrans στο Βερολίνο κέρδισε τις εντυπώσεις επισκεπτών και ειδικών.Θα αναπτύσσει ταχύτητα 380 χιλιομέτρων την ώρα!
Η γαλλική Αlstom, η μεγαλύτερη εταιρεία, η οποία διακινεί γύρω στο 40% των τρένων παγκοσμίως, παρουσίασε τη δική της εκδοχή με το νέο Speedelia, το οποίο είναι συμβατό με τις σιδηροδρομικές υποδομές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην Κίνα και τη Ρωσία.
Από την πλευρά της η Siemens παρουσίασε το πρώτο της τρένο υψηλής ταχύτητας με την επωνυμία Velaro D. Με ταχύτητα 320 χιλιομέτρων την ώρα, το νέο αυτό τρένο είναι συμβατό με τις σιδηροδρομικές υποδομές Γερμανίας, Γαλλίας, Βελγίου και Ελβετίας.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Στην Ευρώπη το δίκτυο θα διπλασιαστεί μέχρι το 2025 με 17.500 χιλιόμετρα. Στις ΗΠΑ η Καλιφόρνια δεν έχει εγκαταλείψει τη φιλοδοξία να αναβαθμίσει το δίκτυό της σε υψηλής ταχύτητας. Σε εγρήγορση βρίσκεται και η Φλόριντα, που επιδιώκει τη διασύνδεση Τάμπα-Ορλάντο.
Στα αραβικά κράτη η διαδρομή Μέκκα-Μεδίνα, περίπου 450 χιλιομέτρων, αναπτερώνει τις ελπίδες της Αlstom και της SΝCF. Στην Αργεντινή (η γραμμή Μπουένος Αϊρες- Κόρντοβα), στη Ρωσία (η γραμμή Μόσχα- Αγία Πετρούπολη), στη Βραζιλία (Ρίο- Σάο Πάολο), εκατομμύρια χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών είναι υπό κατασκευή ή υπό σχεδιασμό.

Πάνω από όλους η Κίνα αναμένεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ μέχρι το 2020 με ένα δίκτυο 50.000 χιλιομέτρων. Την ίδια εποχή οι κινεζικές εταιρείες αναμένεται να έχουν ξεπεράσει σε εμπειρία τις ευρωπαϊκές ανταγωνίστριές τους.
(ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ)
Σχόλιο: Την ίδια εποχή εμείς θα πηγαίνουμε Αθήνα - Αλεξανδρούπολη μολις σε... 24 ώρες με τον ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου